Cinta luar biasa

Pernah dengar cinta luar biasa?Biasanya perkataan cinta luar biasa berlaku atas sesuatu perhubungan cinta yang dianggap luar dari keadaan biasa atau sesuatu yang baru dalam percintaan.Contoh ada ke?

Ok mungkin ianya berlaku diantara putera raja dan gadis kampung atau kisah bermula cinta mereka agak luar biasa contohnya anda bertemu dengan si dia dalam satu kemalangan ngeri.

Jadi semua ini adalah perkara yang luar biasa berlaku dalam cinta. Tidak semua orang akan anggap suatu cinta itu luar biasa sebab setiap manusia ada naluri subjektif memberi idea dan pendapat.

Jadi bagaimana nak kesan cinta luar biasa?Sebenarnya ia tidak susah dan tidak sukar kerana cinta luar biasa itu ada pada kita semua. Pasangan yang ditemukan Allah kepada kita ada luar biasa,kerana ianya adalah jodoh yang ditentukannya. Jadi kita semua adalah luar biasa hebat kerana kita adalah ciptaan Allah dan cinta itu juga ciptaan Allah untuk membahagiakan hidup manusia.Sebab itu kita lihat orang yang paling bahagia adalah orang yang cintanya hanya untuk Allah kerana mereka yang cintakan Allah akan dapat semua cinta di dunia ini!

Jadi mulakan hidup cinta kita hari ini dengan lebih hebat,cinta itu milik Allah,jadi cintailah Allah sebelum cinta kepada makhluk!

5 thoughts on “Cinta luar biasa

  1. yup itu yang sepatutnya dilakukan, cinta pada Allah sebelum mencintai makhluk.. cinta itu bukan milik kita tapi milik Allah.. cinta luar biasa tu saya masih tak dapat tangkap maksud sebenarnya.. bagi saya tiada apa yang luar biasa cinta sesame makhluk huhuk

  2. Cinta tu mmpunyai maksud yg amat mndalam sekali..

    adakah kita yg dianggap sedang bercinta tu betoi2 dpt bersama akhirnya..
    dptkah ia kekal utk selamanya..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>